5 inspirerende videoproducties sets gemaakt in onze studio

In onze studio hebben we de eer gehad om samen te werken met uiteenlopende bedrijven. Deze samenwerkingen hebben geleid tot inspirerende shoots, waarbij creativiteit en professionaliteit centraal stonden. Ontdek hoe wij deze merken hebben geholpen hun visie tot leven te brengen en hun verhaal te vertellen door middel van visueel krachtige content.

Van woonkamer naar camping, binnen een paar stappen

videoproductie in de studio albatros

Een tijdje terug hadden we BNNVARA over de vloer voor opnames van hun populaire serie Dertigers. Ze huurden onze beide studio’s en dat zorgde niet alleen voor een gezellige, maar ook een productieve opnamedag.

In Studio Albatros werd een complete woonkamer nagebouwd, perfect voor knusse huiskamer scenes. Tegelijkertijd werd Studio Bosuil omgetoverd tot een gezellige camping, inclusief (nep)gras en (nep)kampvuur. Wat dit zo ideaal maakt? Onze studio’s liggen naast elkaar, dus kon de crew makkelijk tussen de twee sets wisselen. Van woonkamer naar camping, en dat binnen een paar stappen.

Heb je meerdere settings nodig op dezelfde dag? Geen probleem! Door beide studio’s te huren kun je van set wisselen zonder veel tijd te besteden aan het verplaatsen van locaties. Of het nu gaat om een woonkamer, een camping of iets totaal anders: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Groooooen!

greenscreen studio voor eva explainer

Onze vrienden van Explainer Video Agency voelen zich inmiddels helemaal thuis in Studio Bosuil. Regelmatig zetten ze onze studio in als green screen-setup om hun boodschap op een heldere en aansprekende manier over te brengen.

Of je nu bezig bent met een corporate video, een productpresentatie of een trainingsmodule, met een greenscreen set-up geeft je project nét die extra touch.
Daarnaast biedt een greenscreen studio nog tal van andere voordelen. Hier zijn er drie waar je misschien nog niet aan hebt gedacht:

 

1. Eindeloze creatieve mogelijkheden
Met een greenscreen kun je werkelijk elke denkbare achtergrond gebruiken. Of je nu je kijkers wilt meenemen naar een exotische locatie, een futuristische omgeving of een strak zakelijk decor – alles is mogelijk zonder dat je je studio hoeft te verlaten. Dit maakt het niet alleen flexibeler, maar ook een stuk efficiënter in tijd en budget.

 

2.  Professionele uitstraling
Een goed geproduceerde video met een greenscreen geeft je project direct een professionele uitstraling. Het biedt een visuele kwaliteit die je boodschap versterkt en je merk naar een hoger niveau tilt. Door zorgvuldig te werken met belichting en camera-instellingen, zorgen we ervoor dat je video er naadloos en hoogwaardig uitziet.

 

3. Tijdbesparend en kostenefficiënt
In plaats van verschillende locaties af te reizen voor opnames, kun je met een greenscreen alles op één plek realiseren. Dit bespaart niet alleen op reiskosten, maar maakt ook je productieproces veel efficiënter. Bovendien is het aanpassen van achtergronden in postproductie veel sneller dan het plannen van nieuwe opnames op verschillende plekken. En wist je dat wij de greenscreen voor je klaarzetten? Scheelt je ook weer extra tijd, handig toch?

Op de banken bij Leesconsulenten

videoproductie in de studio bosuil

We hebben onlangs samen met ons moederbedrijf Videobird een serie voor Leesconsulenten geproduceerd, waarbij we de studio volledig omtoverden tot een knusse, gezellige huiskamer. En terwijl onze collega’s van VideoBird zich bezighielden met de techniek, werd Studio Bosuil getransformeerd tot woonkamer, mede dankzij de scala aan props. Denk aan comfortabele banken, sfeervolle verlichting en veel boeken. Het resultaat? Een video die voelde alsof je gewoon bij de leesconsulenten thuis op de bank zat. Deze setting zorgde voor een intieme en ontspannen sfeer, precies wat je nodig hebt voor een verhaal dat dichtbij het publiek moet komen.  Bekijk de video hieronder.

Vormats

Webinar organiseren in onze studio bosuil

Wat maakt een ruime studio zonder teveel poespas zo waardevol? Simpel: je kunt er echt alle kanten mee op! Neem bijvoorbeeld onze samenwerking met Vormats, waarbij we regelmatig interactieve webinars faciliteren. Voor de schermen lijkt alles strak en gestroomlijnd, maar achter de schermen gebeurt er veel meer dan je zou denken. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hun webinar: Waarom je in 2024 niet zonder video content kunt!

Ziggo x On a daily base

Ziggo x On a daily base

Onze studio’s staan bekend om hun veelzijdigheid. Regelmatig transformeren we ze in knusse huiskamers, perfect voor intieme opnames en gezellige settings. Maar wist je dat we diezelfde ruimtes net zo makkelijk kunnen omtoveren tot een stoere, industriële omgeving? Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan voor Ziggo Sport, die onlangs bij ons langs kwam voor hun talkshow ‘Kick It Met…’.

In deze podcast brengen Armin Shah en Jefferson Osei hun gezamenlijke passie voor voetbal en hiphopcultuur samen, en daarvoor was een rauwe, edgy uitstraling nodig. Met een paar aanpassingen in de styling en inrichting gaven we de studio precies die industriële look en feel die perfect aansloot bij de sfeer van de show. Denk aan robuuste elementen, donkere kleuren, en een setting die zowel creatief als krachtig aanvoelt – helemaal passend bij het verhaal dat ze wilden vertellen.

Of het nu gaat om een knusse huiskamer voor een ontspannen gesprek of een strakke industriële set voor een energieke podcast, onze studio’s bieden de flexibiliteit om elke sfeer neer te zetten die nodig is.

× Chat