De voordelen van het huren van een fotostudio lees je in dit artikel.

Als fotograaf wil je graag een mooi belichte ruimte tot je beschikking hebben om je foto’s te maken. Het huren van een fotostudio kan een hele investering lijken als beginnend fotograaf. Toch kan dit omwille van de kwaliteit van jouw fotografie een belangrijke impact maken. In dit artikel vertellen we je waarom jij een studioruimte moet huren. Lees verder om erachter te komen wat de voordelen van het huren van een studio zijn. 

Structuur en vrijheid

Eén van de grootste voordelen van het huren van een studioruimte is de mogelijkheid om alleen een studio te huren wanneer je die nodig hebt. Doordat je een specifieke tijd afbakent voor jouw shoot, geef je jezelf een beperkt tijdslot om creatief te zijn, wat je productiviteit ten goede komt. Als creative kan het lastig zijn om jezelf limieten op te leggen (perfectiedrang) ligt nou eenmaal vaak op de loer), maar een studio huren is een investering, waardoor je efficiënter omgaat met jouw tijd. Daarnaast biedt een studio veel ruimte aan, waardoor je genoeg mogelijkheden hebt om verschillende sets te creëren en creatief te zijn met licht en compositie.

Een fotostudio huren krijg je alle ruimte en vrijheid hoe jij je shoots wilt gaan doen

Genoeg materiaal

Als je beginnend fotograaf bent, heb je misschien nog niet alle gear in huis. Het kan voorkomen dat je een shoot hebt en er nog apparatuur of een hulpstuk ontbreekt dat nuttig zou kunnen zijn. In een studio hebben ze altijd apparatuur liggen die je kunt gebruiken -uiteraard in overleg -, waardoor je straks tijdens je shoot niet onverwachts iets mist en de fotoshoot minder goed slaagt. Vaak kun je een studiomanager ook van te voren vragen om advies en gebruik maken van zijn/haar expertise op o.a. het gebied van apparatuur.

Je zal niet zo gauw denken dat een fotostudio je geld kan besparen. Afhuren van een studio kost geld, maar je werkt wel consequent en sneller waardoor je geld kunt besparen.

Je bespaart geld

Het afhuren van een studio kost geld, maar doordat je veel sneller en consequent kunt werken bespaar je juist in veel gevallen geld. Vind je het toch te duur? Dan kun je er ook voor kiezen om de kosten te delen met iemand. Het komt natuurlijk ook vaak voor dat je als fotograaf voor een opdrachtgever werkt die de kosten verrekend voor het huren van een geschikte studio.

De tarieven voor een studio kunnen echter sterk variëren van studio tot studio, maar ook de hoeveelheid tijd die is inbegrepen, dus het is de moeite waard om deze studio’s goed te cross checken. Vaak worden de tarieven verdeeld over dagdelen en dagen. Een dagdeel bestaat uit 4 uur, voor een hele dag rekenen ze meestal 8 uur. Bij sommige studio’s kan je per uur huren, maar meestal is het per conto voordeliger om voor een dag of dagdeel te gaan.

Optimale belichting bij een fotostudio verhuur

Optimale belichting

Het belangrijkste voordeel van fotograferen in een studio is de mogelijkheid om de kwaliteit van het licht te beheersen en vorm te geven. Je kunt veel meer spelen met licht in een studio dan buiten. In een studio is de hele omgeving ingericht om jouw geportretteerde en/of product zo goed mogelijk en – indien gewenst – steeds op een vergelijkbare manier in beeld te brengen. Als je een grote studio huurt, kun je ook nog verschillende sets opbouwen, waardoor je makkelijk kan switchen van plaats. Dit scheelt ook weer opbouwwerk tussendoor.

Studioverlichting creëert natuurlijk licht op een foto dat vrijwel elke camera in staat is om scherpe, goed gedetailleerde beelden te schieten. Al deze controle en kwaliteit hebben een prijs; je moet namelijk de juiste apparatuur hebben voor deze belichtingen. Het huren van een studioruimte is een geweldige manier om ervaring op te doen zonder de financiële pijn van het aanschaffen van je eigen apparatuur.

Mogelijkheden naast de fotostudio alleen

Bij het huren van een studioruimte kun je vaak ook de optie aangeven om dingen erbij te huren als: materialen, assistent, visagie en catering. Bijbehorende materialen staan altijd paraat in een studioruimte en vaak beschikken ze over spullen die je zelf niet in huis hebt. Daarnaast is een assistent handig om te hebben, als je bijvoorbeeld niet veel ervaring hebt of wel een extra hand kunt gebruiken. Onze studio Het Nest beschikt over een visagie tafel, kledingrekken en kleding ruimtes waar de modellen zich discreet kunnen omkleden. Genoeg mogelijkheden om gebruik te maken van een visagist die je kunt helpen met het opfrissen van de modellen en de kleding sets maakt. Ten slotte bieden veel studio’s ook de mogelijkheid aan om gebruik te kunnen maken van lunch of diner tijdens een shoot. Door deze mogelijkheden kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je alles bij de hand.

fotostudio ruimte

Aan de slag

Het huren van een studioruimte heeft dus vele voordelen, klinkt het voor jou als fotograaf nu als de perfecte oplossing na het lezen van dit artikel? Kijk dan eens naar de beschikbaarheid van onze studio. Wij denken graag met jou mee om jouw shoot zo goed mogelijk te laten verlopen.

× Chat